Betöltés...

ArTTér - a hely, amely a szellemi felüdülés lehetőségét kínálja barátkozással és szórakozással egybekötve! Jó hangulatú, kötetlen találkozópont, ahová kortól, nemtől, foglalkozástól és vallási hovatartozástól függetlenül bárki jöhet. Garantáltan politika mentes övezet és remek szórakozást ígér!

Az arTTér találkozások lényege, hogy olyan kompakt programok születnek, melyek során minden momentum tökéletesen egybevág. Adott egy téma, melyet a résztvevők bontanak ki, boncolgatnak, vitáznak róla és oldanak művészettel, érdekességekkel és szórakozással valamint ínyencségekkel.

A témák aktuális társadalmi jelenségeket, fogalmakat tárnak fel és tárgyalnak. Így volt már szó a testről és lélekről, a sikerről, a zsenialitásról, a kreativitásról, a hamisságokról, a dühről, a hősökről, a külcsínről és belbecsről, arról hogyan merítsünk mindig a tiszta forrásból vagy kanyarodjunk vissza az eredethez, a vitakultúráról, a szimbólumokról a népművészet és magas művészet viszonyáról, és könnyedebb témákról így a Holdfogyatkozásról, a divatról, a cipőkről, a Tejútról, a meséről, a boldogságról és boldogtalanságról... Egy egész évadot szenteltünk a művészképzésnek és egyéb pedagógiai kérdéseknek. Bár a témák rövid címét tekintve általánosak a felvetések, a beszélgetések ennél sokkal speciálisabbak és mélyrehatóbbak, ahogy a jelenlévők is egymástól sokban eltérő megvilágítást adnak az egyes ügyeknek és bontják ki gondolataikat a fogalmakkal, jelenségekkel kapcsolatban.

Házigazda

 A rövid, lényegretörő, érdekes megnyilvánulások pedig gyakorlatilag vitákat is generálnak, melyek segítik a közös nevező kialakítását egy-egy kérdésben. Persze nem cél mindenkit „azonos véleményre hozni” de többé-kevésbé születik az egyes kérdésekben valamiféle közmegegyezés.

Az arTTér találkozásokkal a generációk közötti párbeszéd is erősödik – valamennyi korosztály képviselteti magát a programokon – más közösségek tagjai, iskolák diákjai, művészeti csoportok, kollégisták, családok, baráti társaságok is bekapcsolódnak – a szakmaiság és a felkészültség csak az egyik szempont.

Lényeges, hogy a beszélgetésekhez szervesen „látványosságok” művészeti teljesítmények is kapcsolódnak – ad hoc kiállításokat, dalokat, verseket, zenét, színházi produkciókat, drámacsoportok rövid előadásait, táncot, performancet, filmet építünk elemenként a beszélgetésekbe természetesen az egyes témákhoz illőn. A véleménycserét pedig átélt történetek, idézetek, bizonyos elfogadott vagy kétségbe vont nézetek citálása is generálja.

Nem túlzás hát azt állítani, hogy az arttér egy izgalmas szellemi kaland lehetőségét rejti valahányszor, amely a találkozások végén mégis valami egységbe kovácsolódik a résztvevőkben, de ha egy-két-három óra elteltével még mindig újabb kérdések merülnek fel egy- egy témával kapcsolatban…nos az sem baj….:)

Így működik az ARTTÉR!

Alt